Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Urunk megkeresztelkedése
  2017-01-07 22:10:08, szombat
 
  EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Amikor Jézus megkeresztelkedett, látta, hogy leszáll rá a Szentlélek.
Abban az időben:
Jézus elment Galileából a Jordán (folyó) mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék nála. János azonban tiltakozott: ,,Neked kellene megkeresztelned engem, és te jössz hozzám?" Jézus azonban így szólt: ,,Hagyd ezt most, mert úgy illik, hogy teljesítsük mindazt, ami igazságos." Erre, János engedett neki.
Jézus pedig megkeresztelkedett. Mihelyt feljött a vízből, íme, megnyílt az ég, és látta Isten Lelkét galamb módjára magára szállni. És íme, hang hallatszott az égből: ,,Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik!"
Ezek az evangélium igéi.
Mt 3,13-17

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Bármit tettél földi életed folyamán, mindent az Atyával való egységben tettél, szüntelenül az Atya akaratát teljesítetted, és mindig a neki való engedelmesség indított a cselekvésre. Segíts minket, hogy soha ne feledkezzünk meg arról, hogy keresztségünk óta a mennyei Atya gyermekei vagyunk. Segíts úgy élnünk, hogy méltók legyünk arra, hogy az Atya az ő szeretett gyermekeinek nevezzen minket, és mindig megőrizzük magunkban az istengyermekség kegyelmét. Urunk, te földi életed során mindig engedelmeskedtél Atyádnak. Taníts minket az alázatra és az engedelmességre!

Könyörgés:
Mindenható, örök Isten, te ünnepélyesen kinyilatkoztattad nekünk Krisztust mint szeretett Fiadat, amikor megkeresztelkedett a Jordán folyóban és leszállt rá a Szentlélek. Add, hogy mindig kedved teljék bennünk, fogadott gyermekeidben, akik újjászülettünk vízből és Szentlélekből. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.
vagy
Istenünk, egyszülött Fiad hozzánk hasonló emberi testben jelent meg köztünk. Add, kérünk, hogy bensőleg alakítson újjá minket Jézus, aki külsejét tekintve hasonló lett hozzánk. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Íme az én szolgám, akiben kedvem telik.
Ezt mondja az Úr:
Íme, az én szolgám, akit támogatok, választottam, akiben kedvem telik. Kiárasztom rá lelkemet, és igazságot visz a nemzeteknek. Nem kiált majd, nem emeli föl a hangját, és szava se hallatszik az utcákon. A megtört nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki. Hűségesen tanítja az igazságot, nem lankad el, sem kedvét el nem veszti, míg az igazságot meg nem szilárdítja a földön. Az ő tanítására várnak a nemzetek.
Én, az Úr hívtalak meg igazságban, én fogtam meg a kezed és én formáltalak. Általad kötök szövetséget népemmel, és adok világosságot a nemzeteknek, hogy nyisd meg a vakok szemét, és szabadítsd ki a börtönből a foglyokat, és a tömlöcből azokat, akik a sötétben ülnek.
Ez az Isten igéje.
Iz 42,1-4;6-7

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Áldja meg Isten az ő népét, * adjon neki békességet. Vö. 11 b. vers.
Előénekes: Adjátok meg az Úrnak, * Isten gyermekei,
adjátok meg az Úrnak a nevét megillető dicsőséget, * imádjátok az Urat szent ünnepi díszben!
Hívek: Áldja meg Isten az ő népét, * adjon neki békességet.
E: Az Úr szava zúg a vizek árján, * az Úr lebeg a nagy vizek fölött.
Az Úr szava telve erővel, * az Úr szava telve fönséggel.
H: Áldja meg Isten az ő népét, * adjon neki békességet.
E: A dicsőség Istene mennydörög, * templomában mindenek az ő dicséretét zengik.
Az Úr trónol a vízözön fölött, * az Úr király örökké.
H: Áldja meg Isten az ő népét, * adjon neki békességet.
Zsolt 28,1a és 2.3ac-4.3b és 9b-10

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az Úr fölkente őt Szentlélekkel.
Kornéliusz házában Péter szólásra nyitotta ajkát, és ezeket mondta: ,,Valóban el kell ismernem, hogy Isten nem személyválogató. Mindenki kedves előtte, bármely néphez tartozik is, aki féli őt és az igazságot cselekszi. Isten a tanítást Izrael fiainak adta, és a béke örömhírét hirdette Jézus által. Ő a mindenség Ura.
Ti tudjátok, hogy mi minden történt Galileától egész Judeáig attól kezdve, hogy János hirdette a keresztséget: Hogyan kente fel az Isten a názáreti Jézust Szentlélekkel és hatalommal. Ő pedig, amerre csak járt, jótetteket vitt végbe, és meggyógyított minden ördögtől megszállottat, mert vele volt az Isten."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 10,34-38

ALLELUJA
Megnyílt az ég, és az Atya szózata hallatszott őt * ,,Ez az én szeretett Fiam, öt hallgassátok!" Mk 9,6 - 3a. tónus.

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, hogy a világ meglássa bennünk Isten kedves gyermekeit!
Lektor:
1. Add, Urunk, hogy Jézus lelkületével közeledjünk az emberekhez, alázatosságban és szeretetben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, Krisztus lelkületét püspökeinknek, papjainknak és mindazoknak, akik segítik munkájukat!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, Urunk, hogy a népek és a fajok között megszűnjék minden igazságtalan megkülönböztetés!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. Add, Urunk, hogy Jézushoz hasonlóan mi is mindenben teljesítsük szent akaratodat!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Add, Urunk, hogy minden megkeresztelt gyermek megőrizze a fogadott fiúság kegyelmét!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Istenünk! Te a mai napon kinyilvánítottad, hogy Jézus a te szeretett Fiad. Add, hogy akik a keresztségben vele eggyé lettünk, mindvégig hűséges gyermekeid maradjunk! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Felajánló könyörgés:
Fogadd el, Istenünk, áldozati adományainkat, amelyeket szent Fiad megkeresztelkedésének ünnepén eléd hozunk. Kérünk, hogy híveid adománya Krisztus áldozatává váljék, aki irgalmasságában a világ bűneit eltörölte. Aki él és uralkodik mindörökkön örökké.
Prefáció:
Az Úr legyen veletek.
H.: És a te lelkeddel.
Emeljük föl szívünket.
H.: Fölemeltük az Úrhoz.
Adjunk hálát Urunknak, Istenünknek.
H.: Méltó és igazságos.
(Mert) Valóban méltó és igazságos, illő és üdvös, hogy mindig és mindenütt hálát adjunk néked, - mi Urunk, szentséges ATyánk, mindenható örök Isten:
Te csodálatos jelekkel vetted körül Jézust, amikor megkeresztelkedett a Jordán vizében: - mennyei szózatod HIRdette, hogy Igéd itt lakik köztünk. A galamb képében leszálló Lélek tanúságot tett arról, hogy Krisztust, a te szolgádat az öröm olajával fölkented, - és a szegényekhez KÜLDted az üdvösség jó hírével.
(És) Ezért a mennyei hatalmas angyalokkal együtt a földön mi is szüntelenül magasztalunk téged: - fölségedet DIcsérjük, és hangos szóval vég nélkül mondjuk: (zengjük:)

Áldozási ének:
Íme, ő az, akiről mondotta János: Én láttam őt, és tanúságot tettem róla, hogy ő az Isten Fia. (Jn 1,32.34)

Áldozás utáni könyörgés:
Szent lakomádban részesítettél minket, Istenünk. Buzgón kérünk, hogy egyszülött Fiad tanítását készséges szívvel hallgatva, Isten gyermekeinek hívassunk, és valóban azok is legyünk. Krisztus, a mi Urunk által.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilvánítottad, engedelmeskedtél, megkülönböztetés, istengyermekség, engedelmességre, cselekedeteiből, személyválogató, irgalmasságában, megkeresztelned, újjászülettünk, alázatosságban, szentlélekkel, megszállottat, teljesítetted, szentlélekből, keresztségünk, püspökeinknek, megkeresztelt, adományainkat, engedelmesség, gyermekeidben, keresztségben, részesítettél, meggyógyított, feledkezzünk, magasztalunk, lelkületével, hallgassátok, igazságtalan, keresztséget, gyermekeinek, világosságot, választottam, ünnepélyesen, szegényekhez, szövetséget, evangélium igéi, neki való, mennyei Atya, megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, vakok szemét, tömlöcből azokat, sötétben ülnek, nevét megillető, vizek árján, nagy vizek, dicsőség Istene, vízözön fölött, igazságot cselekszi, tanítást Izrael, béke örömhírét, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Isten Lelkét, Jézus Krisztus, OLVASMÁNY Izajás, VÁLASZOS ZSOLTÁR, Apostolok Cselekedeteiből, Jézust Szentlélekkel, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Isten Fia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét  Ünnepelj csak  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Bella István: Zsoltár  Az idő elsodorja létezésünk  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Gárdonyi Géza - Április végén  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Muratáj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Pillangó  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Beney Zsuzsa - Álom  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Próbálkozni kell ahhoz,  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Sokkal bölcsebb a természet,  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Paul David Tripp Április 24  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Kellemes esti időtöltést  Tehetségtelen gyerek nincs.  Emlék  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Messziről jött ember  Ma  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
evangélium igéi, neki való, mennyei Atya, megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, vakok szemét, tömlöcből azokat, sötétben ülnek, nevét megillető, vizek árján, nagy vizek, dicsőség Istene, vízözön fölött, igazságot cselekszi, tanítást Izrael, béke örömhírét, názáreti Jézust, világ meglássa, fajok között, fogadott fiúság, keresztségben vele, világ bűneit, galamb képében, öröm olajával, szegényekhez KÜLDted, mennyei hatalmas, kinyilvánítottad, engedelmeskedtél, megkülönböztetés, istengyermekség, engedelmességre, cselekedeteiből, személyválogató, irgalmasságában, megkeresztelned, újjászülettünk, alázatosságban, szentlélekkel, megszállottat, teljesítetted, szentlélekből, keresztségünk, püspökeinknek, megkeresztelt, adományainkat, engedelmesség, gyermekeidben, keresztségben, részesítettél, meggyógyított, feledkezzünk, magasztalunk, lelkületével, hallgassátok, igazságtalan, keresztséget, gyermekeinek, világosságot, választottam, ünnepélyesen, szegényekhez, szövetséget, templomában, formáltalak, szilárdítja, hallatszott, nemzeteknek, mindörökkön, közeledjünk, teljesítsük, tiltakozott, szüntelenül, istenünknek, angyalokkal, cselekvésre, papjainknak, mindazoknak, szeretetben, imádkozzunk, könyörgések, megőrizzük, hallatszik, mindenható, tanítására, kiárasztom, egyszülött, szentlélek, jótetteket, gyermekeid, áldozatává, akaratodat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9113
  • e Hét: 44099
  • e Hónap: 77253
  • e Év: 311000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.